W dniach 21-22 marca w SPA&Hotel Splendor w podrzeszowskich Siedliskach, odbyło się coroczne
spotkanie centrali sieci oraz oddziałów terenowych LIVIO. Zgodne z tradycją, spotkanie rozpoczął V-
ce Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny sieci Livio – Marian Zych, witając wszystkich zgromadzonych.
W trakcie swojego wystąpienia opowiedział o imponujących wynikach sieci w roku 2023 w kontekście
realizacji zadań jakie były zaplanowane, podkreślając jednocześnie, że nie byłoby to możliwe bez
ogromnego zaangażowania pracowników firmy na każdym szczeblu. Nakreślił również ambitne plany
na najbliższe miesiące, a także opowiedział o nowych rozwiązaniach, które mają nie tylko usprawnić
pracę Koordynatorów sieci, ale również wspomagać Franczyzobiorców.

Następnie głos zabrał V-ce Prezes, Dyrektor ds. sprzedaży – Mariusz Michalczyk, który szczegółowo
omówił wyniki oddziałów, przedstawił koordynatorów i oddziały, które mogą pochwalić się
najlepszymi efektami swojej pracy w minionych 12 miesiącach oraz omówił kierunki rozwoju sieci i
ambitne plany na rok 2024 w odniesieniu do sił terenowych.

Kolejny blok konferencji poświęcony został na zagadnienia handlowe i marketingowe a wśród nich:
nowe umowy centralne, realizacja serwisów producenckich, jakość audytów, nowe narzędzia
marketingowe, zaangażowanie franczyzobiorców w działania w social mediach i związane z tym
strategie.

Tradycyjnie już, ostatnim z prelegentów był Krzysztof Tokarz, Prezes Grupy Kapitałowej Specjał, której
częścią jest sieć franczyzowa Livio. Prezes Tokarz w swojej prezentacji skupił się na podsumowaniu
działań z ostatnich kilkunastu miesięcy zaznaczając wysokie znaczenie inwestycji GK Specjał w
kontekście rozwoju sieci franczyzowych. Automatyzacja systemów informatycznych, rozwój firmy
REN należącej do GK Specjał– jednego z największych dystrybutorów mrożonek w kraju, rozbudowa o
nowe powierzchnie magazynowe. Prezes Tokarz podsumował swoje wystąpienie dziękując
pracownikom za ich zaangażowanie w codzienny rozwój całej Grupy Kapitałowej.

Niewątpliwą atrakcją konferencji był udział zaproszonych partnerów handlowych. Grupa Żywiec
przygotowała dla uczestników swoje wystąpienie i konkurs z atrakcyjnymi nagrodami, natomiast
firma Diageo zaprezentowała swoje produkty i przygotowała dla uczestników degustację whisky w
formie oryginalnych drinków.

Wieczór został zwieńczony uroczystą kolacją, którą rozpoczęto od wręczenia nagród dla
koordynatorów i kierowników, którzy osiągnęli najlepsze wyniki oraz wyróżnień dla pracowników
centrali. Dodatkowe nagrody dla wyróżnionych ufundowali producenci Diageo i Maspex CEDC. Po
części oficjalnej odbyła się zabawa taneczna.

Kolejnego dnia odbyła się sesja warsztatowa i szkoleniowa. Uczestnicy spotkania zostali podzieleni na
8 grup. 7 z nich w trakcie warsztatów poruszało istotne zagadnienia związane bezpośrednio z
działaniami sieci. Po blisko dwugodzinnych, intensywnych pracach, każda z grup zaprezentowała
efekty swojej pracy. Powstałe w ten sposób liczne pomysły na usprawnienie działań sieci, będą
szczegółowo analizowane, omawiane i wdrażane w najbliższych miesiącach. Ostatnia 8-ma grupa –
składająca się z pracowników centrali – uczestniczyła w inspirujących zajęciach z zakresu Team
Building. W trakcie szkolenia uczestnicy wykazali się dużą inicjatywą, pomysłowością i współpracą.

Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom spotkania. Wszystkim nagrodzonym gratulujemy
imponujących wyników. Mamy nadzieję, że podczas przyszłorocznego podsumowania, wszyscy
spotkamy się w równie dobrych nastrojach. Do zobaczenia!